OPLEIDING EN TRAINING

   

  OPLEIDING TOT KUSTWACHTER

  Zoek je een leuke en uitdagende baan die nooit saai is? Houd je van op het water zijn en vind ook jij het belangrijk dat de landen van het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied veilig en schoon zijn? Dan is een baan als kustwachter echt iets voor jou! Lees snel verder over de Basis Opleiding Kustwacht.

  BASIS OPLEIDING KUSTWACHT

  De Basis Opleiding Kustwacht (BOK) is een samengestelde opleiding waarvan de onderdelen op MBO-3 niveau gegeven worden. De BOK maakt kandidaten gereed om het werk van een kustwachter uit te oefenen op het niveau van Matroos tot Volmatroos 1ste klasse. De BOK opleiding wordt afgerond met een certificaat van bekwaamheid.

  INITIËLE AANSTELLING

  Een tijdelijke aanstelling als ambtenaar voor een duur van ten hoogste 7 jaar met een terugbetalingsverplichting bij het eerder verbreken van de aanstelling. De BOK opleiding vindt op Curaçao plaats. Tijdens de opleiding hebben de kandidaten de rang van Matroos geplaatst in de functie van Junior Bemanningslid. Na het afronden van de opleiding worden de kandidaten geplaatst op een Steunpunt met de rang Volmatroos en vervolgens Volmatroos 1ste Klasse.

  De initiële arbeidsvoorwaarden zijn

  • Bruto maandsalaris Kustwachtschaal 1 trede 1 in het eerste jaar.
  • Aanmelding pensioenfonds en pensioenopbouw
  • Ziektekostenverzekering.
  • Vakantiegeld

  HET BOK PROGRAMMA

  Het doel van de Basisopleiding Kustwacht (BOK) is de aspirant kustwachter door middel van een intensieve periode inzetbaar maken als junior bemanningslid van een Metal Shark of Cutter.

  De opleiding bestaat uit een periode van ongeveer negen maanden lesmodules gevolgd door drie stageperiodes. De stageperiodes bestaan uit twee keer een maand stage op een ander Steunpunt dan het eigen en een maand stage op de Cutter van het eigen Steunpunt.

  Het BOK programma bestaat uit:

  • 1e jaar: iedere nieuwe kustwachter volgt de initiële opleiding die opleid van Matroos tot Volmatroos, de BOK.
  • 2e t/m 5e jaar: de kustwachter krijgt na het behalen van de BOK een tijdelijke aanstelling met de duur van zes jaar. Gedurende deze periode kan hij of zij, bij voldoende ruimte, doorgroeien binnen de Kustwacht. Voordat het vijfde jaar is afgerond, maakt de Kustwacht op basis van dossieropbouw een selectie van kandidaten die een Basis Politie Opleiding (BPO) gaat volgen.
  • 6e en 7e jaar De kustwachter die doorgaat, krijgt een BPO tot basis politiemedewerker op MBO niveau 3. De aspirant die niet doorgaat krijgt geen nieuwe aanstelling, maar kan een beroep doen op Landsbesluit 212, 1997 art. 10. Betrokken personen krijgen een overbruggingsuitkering en een beroepsopleiding.

   

  INSCHRIJFFORMULIER

  Klik hier voor het inschrijfformulier naar een opleidingsplaats in de Basis Opleiding Kustwacht (BOK). Met het invullen van dit formulier solliciteer je naar een opleidingsplaats bij de Kustwacht.

  Sollicitatieformulier BOK 2021

  Na het correct invullen kun je het formulier opsturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Daarnaast krijg je een sporttest/teamoefening, een psychologisch test, selectiegesprek/huisbezoek, een medische keuring en een veiligheidsonderzoek.

   

   

  KUSTWACHT SAMEN STERK