• fleet

    De kustwacht heeft een vloot waar zij trots op is. Zij beschikt over verschillende soorten eenheden om haar taken op en boven zee uit te voeren.

    Read more ...

Archief 2014

14-01-2015 - De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) in samenwerking met het Korps Politie Aruba (KPA) heeft vanochtend, 13 januari, tijdens een patrouille op Aruba negen illegalen aangehouden. Tevens is een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

15-12-2014 - De Kustwacht Caribisch Gebied nam op zondag in de ochtend uren gedurende een patrouille in het Spaanse Water, ongebruikelijke vaar bewegingen waar. Er is gelijk een melding van gemaakt bij de Centrale Meldkamer van de Politie.

08-12-2014 - Het Jaarplan 2015 van de Kustwacht Caribisch Gebied is vandaag door de rijksministerraad geaccordeerd. Dit jaarplan licht toe en benadrukt de taken van de Kustwacht in 2015 en de uitvoering daarvan.

Het Reddings en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht ontving vanmiddag omstreeks 12.30 uur een melding van een vaartuig, de 'Libro d'oro' die motorpech had. Het vaartuig was op dat moment op 3 mijl ten oosten van het oostpunt van Curacao.

Het Reddings en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) ontving in de ochtend van dinsdag 25 november een melding dat een vissersboot met twee opvarenden was omgeslagen ten zuiden van Curacao.

Op Sint Maarten is Glenn Werleman, het voormalige hoofd van de Arubaanse militie, geïnstalleerd als het nieuwe hoofd Steunpunt van de Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch gebied.

Wednesday april 9, 2014

Last week the Dutch Caribbean Coastguard helicopter type AW-139, landed on St Maarten for a deployment of two weeks.The helicopter, normally based on the Coastguard substation

Op dinsdag 21 oktober heeft Erwin Ruijsink van Klein Curacao naar Curaçao gezwommen. Hij legde de ruim 13 kilometers in 3 uur en 36 minuten af en heeft hiermee de eerste officiële solo-oversteek op zijn naam gezet. Tijdens de oversteek had de zwemmer begeleiding van een FRISC van de Koninklijke Marine en een FINA official afkomstig van Curacao, de heer Gladwin de Lanoi.

Woensdag 9 april 2014

Het Joint Reddings- en Coördinatie Centrum (JRCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) ontving op dinsdagmiddag 8 april een melding van de Dash-8

Dankzij de uitstekende samenwerking tussen de Koninklijke Marine en de Amerikaanse Kustwacht, werd afgelopen week een drugssmokkelboot onderschept. Hiermee kon het transport van ongeveer 1500 kilo marihuana van Jamaica naar Guyana worden voorkomen.

Donderdag 28 maart 2014

Het Joint Reddings- en Coördinatie Centrum (JRCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) ontving op maandagavond een melding van een zeilboot

De Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch (KWCARIB) gebied heeft sinds vandaag een tweede lokale commandant voor haar Cutters. Op Aruba werd het commando van  kustwachtcutter Panter overgenomen door Marc Solognier.

Monday March 24

In a joint action by the Dutch Caribbean Coastguard (DCCG), Customs and Shipping Inspection, a sailing vessel was detained on Sunday morning during a routine control. There was a shotgun on board and a substantial amount of cash.

Het Reddings- en Coördinatie Centrum van de Kustwacht Caribisch Gebied ontving gistermiddag een melding van een vaartuig met vier opvarenden dat stuurloos ronddreef op ongeveer 90 mijl ten noordwesten van Curaçao.

Vrijdag 14 maart 2014

Kustwacht onderschept cocaïne nabij Curaçao
De Kustwacht Caribisch Gebied heeft op woensdag tijdens een routine controle een vaartuig onderschept met verdovende middelen aan boord.

Het patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied, de Dash 8, heeft een vermiste vissersboot met twee personen aan boord opgespoord op 85 mijl ten Westen van Sint Lucia. Het vaartuig was op dat moment al meer dan 2 dagen drijvende zonder voortstuwing.

Woensdag 5 maart 2014
In het kader van de uitvoering van het Jaarplan 2014, heeft de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) sinds vandaag een nieuwe lokale Duty Officer

De Kustwacht Caribisch gebied (KWCARIB) heeft op maandagochtend een medische evacuatie uitgevoerd.
Het ging om een man met cubaanse nationaliteit aan boord van de tanker ‘Petion’. Hij had een diepe snijwond aan zijn buik en moest met spoed naar het ziekenhuis worden getransporteerd.

Dinsdag 25 februari 2014

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft vorige week een proces verbaal opgemaakt voor het plaatsen van een illegale kieuwnet bij Boca Ascencion.

donderdag 19 juni 2014

Na 10 maanden van keihard werken hebben 14 deelnemers van de Kustwacht Vakopleiding (KVO) het eerste gedeelte van hun opleiding afgerond.

Donderdag 20 februari 2014

Het Reddings- en Coördinatie Centrum van de Kustwacht Caribisch Gebied ontving zaterdag een melding van een vaartuig met twee opvarenden dat problemen had ten zuiden van Paardenbaai, Aruba.

woensdag 11 juni 2014

Het gebied in en rondom het Spaanse Water wordt al maanden geteisterd door vele diefstallen. Het gaat voornamelijk om diefstallen in de boten

Donderdag 20 februari 2014

Vijf leden van de Kustwacht beëdigd

Vrijdag 10 mei 2014

Het Jaarverslag van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) is op 9 mei goedgekeurd door de Rijksministerraad. In 2013 is KWCARIB erin geslaagd om

Dinsdag 28 januari

De Kustwacht kreeg op zaterdag 25 januari omstreeks 12.30 uur een melding binnen, omtrent een vaartuig met vermoedelijk motorpech nabij het oostelijk punt van Aruba.

Donderdag 24 april 2014

Het Reddings- en Coördinatie Centrum van de Kustwacht Caribisch Gebied ontving vanochtend een melding van een vaartuig met vier opvarenden dat problemen had ten zuiden van Aruba.

Donderdag 3 januari 2014

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) kreeg in de nacht van woensdag op donderdag 3 januari een melding van het koopvaardijschip, de “Luminous Ace” van een zwakke hulpkreet. Zij waren op dat moment op 70 mijl ten Noordwesten van Curaçao.

Dinsdag 15 april 2014

De afgelopen maand heeft Zr.Ms. Zeeland gepatrouilleerd onder de vlag van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB). Het patrouillegebied lag voor deze periode in de wateren rondom de bovenwindse eilanden, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius.

Woensdag 1 januari 2014


De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) in samenwerking met het Korps Politie Curaçao (KPC), hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 1 januari, 2 illegalen aangehouden op een yola nabij Playa Mansaliña.

woensdag 9 april 2014

De Kustwacht voor het Caribisch (KWCARIB) gebied heeft op dinsdag 8 april in de wateren van Aruba een vissersboot gedetecteerd