• the-organization

    HET BELEID

    Het algemeen beleid wordt door maar liefst zeventien ministeries bepaald.

    Read more ...

Archief 2013

donderdag 26 december 2013

Als gevolg van een noodlottig verkeersongeval op marinebasis Parera, is een kustwachter met zijn motor te water geraakt en is overleden.

Donderdag 12 december 2013

Gisteren 11 december 2013 vonden op Kustwacht steunpunt Hato een drietal bijzondere activiteiten plaats.

Allereerst werden de twee AW-139 helikopters gedurende een korte ceremonie officieel overgedragen aan de Directeur Kustwacht Generaal Dick Swijgman.

Dinsdag 10 december 2013.

Zes medewerkers van de Kustwacht Caribisch Gebied hebben vandaag hun certificaat “Operator JRCC” (Rescue en Coordinatie Centrum) ontvangen.

Dinsdag 2 december 2013.

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) samen met de Immigratie & Grensbewakingsdienst (IGD) op St. Maarten, hebben een samenwerkingsprotocol getekend.

Woensdag 4 december 2013.

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB), heeft in de vroege ochtend uren, in nauwe samenwerking en in goede coördinatie met de Korps Politie Aruba (KPA), een vaartuig aangehouden in verband met vermoedelijke mensen smokkel.

Maandag 2 december 2013 

Zes medewerkers van de Kustwacht Caribisch Gebied zijn vorige week onder leiding van een instructeur van de Reddingsbrigade Nederland opgeleid tot instructeur “Zwemmend Redden”.

Dinsdag 6 augustus 2013

De Kustwacht kreeg op 06 augustus omstreeks 10.30 uur een melding binnen , omtrent een vaartuig met vermoedelijk motorpech nabij Aruba.

12 november 2013


Sinds afgelopen zondag is er een duiker vermist bij Bonaire. Een groep van 30 duikers had het voornemen om ter hoogte van de slavenhuisjes bij Zuid-Bonaire een duik te maken. In het water bleek dat er een sterke stroom stond waarop zij besloten de duik te stoppen

Vrijdag 2 augustus 2013


De Kustwacht Caribisch Gebied, heeft op donderdag 1 augustus 360 kilo cocaïne onderschept afkomstig van een ‘go-fast’ nabij Aruba.

zaterdag 12 oktober  2013

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag, in samenwerking met het Korps Politie Curaçao een vaartuig onderschept met een grote partij cocaïne aan boord.

Dinsdag 30 juli 2013.

Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) en de Dominicaanse Republiek werken al vele jaren samen in een jaarlijkse oefening genaamd 'Vigilant Eyes'.

Donderdag 26 september 2013

Naar aanleiding van het ongeval met twee Super-RHIB’s van de Kustwacht op 2 juli op Curaçao heeft de directeur Kustwacht direct een intern onderzoek ingesteld.

Dinsdag 30 juli 2013.

In een gezamenlijke actie van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB), de Franse Douane en Gendarmerie is deze week een verdachte go-fast aangehouden op het Franse deel van St Maarten.

Woensdag 25 september 2013

In een korte ceremonie in de Kustwacht helikopter hangaar op Hato, droeg de medezeggenschapsraad (MR) het bestuur over aan de nieuwe raad die op 12 september jl. is gekozen en benoemd.

25 juli 2013


Vanmiddag rond 12.00 uur is een Super-RHIB van de Kustwacht in de Annabaai tijdens een vaardemonstratie met schoolkinderen omgeslagen nadat hij met een andere Super-RHIB in aanvaring kwam. De in het water gevallen kinderen zijn direct uit het water gehaald en naar het Steunpunt op de marinebasis Parera gebracht.

Zaterdag 21 september 2013

Het Reddings -en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied ontving gisteren 20 september een melding van noodsignaal 90 mijl ten noordwesten  van Aruba.

Vrijdag 12 juli 2013

De kustwachtcutter Panter heeft sinds vrijdag een lokale commandant. Luitenant-ter-zee der tweede klasse Kirsten Savelberg droeg het commando van de Panter over

De Kustwacht kreeg op donderdag 19 september omstreeks 18.15 uur een melding binnen, omtrent een vaartuig met vermoedelijk motorpech nabij Bonaire. Dit vaartuig bevond zich ten westen van Playa Funchi en er zaten twee toeristen aan boord.

Dinsdag 9 juli 2013

De Kustwacht voor het Caribisch gebied heeft afgelopen vrijdag tijdens een patrouille met de Dash-8 vliegtuig, een verdacht Venezolaanse vissersvaartuig gedetecteerd in de exclusieve economische zone (EEZ) van Aruba. De kustwachtcutter Panter werd meteen ingezet voor nader onderzoek.

2 september 2013

Zr.Ms. Amsterdam heeft gister een jetski met motorpech voor de kust van Aruba geholpen. Rond 14.30 uur ontving het schip een oproep van het Kustwachtcentrum om de jetski te helpen.

Maandag 8 juli 2013

De Zr. Ms. Holland die momenteel is ingezet voor Kustwacht (KWCARIB) operaties in het Caribisch Gebied heeft op zondag 7 juli twee opvarenden gered.

September 2, 2013

The first weekend of September was a busy one on Statia. After the arrival of the support vessel of the Royal Netherlands Navy, HNLMS Pelikaan, and the Marine Corps Company from Aruba on Friday,

Dinsdag 25 juni 2013

 

Na 10 maanden van keihard werken hebben 18 deelnemers van de Kustwacht Vakopleiding (KVO) het eerste gedeelte van hun opleiding afgerond. Zij werden beëdigd door Advocaat Generaal mr. A.C. van der Schans.

woensdag 7 augustus 2013

Kustwacht Caribisch gebied (KWCARIB) heeft op maandag 5 augustus toezicht gehouden op het scheepvaartverkeer dat het August Monday festival bezocht op Anguilla.

Donderdag 4 juli 2013

Het Rescue en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB), heeft in de nacht van woensdag op donderdag 4 juli rond 01.30 uur, een melding gekregen van een visser die onwel was geworden. Hij was aan boord van de “Dulce” ter hoogte van Klein Curaçao.