• fleet

    De kustwacht heeft een vloot waar zij trots op is. Zij beschikt over verschillende soorten eenheden om haar taken op en boven zee uit te voeren.

    Read more ...

Archief 2012

Afgelopen week heeft de Kustwacht Caribisch Gebied een grote search & rescue (SAR) oefening onder de naam "Vigilant Eyes" nabij de Dominicaanse Republiek uitgevoerd. Aan deze oefening, die nu voor de derde keer plaatsvond, is deelgenomen door de cutter Poema vanuit St. Maarten en het Maritieme Patrouille vliegtuig de Dash-8 vanuit Curaçao. Voor de Dominicaanse Marina de Guerra nam de patrouille boot "Canopus" deel.

Kustwacht oefent met Dominicaanse Republiek

Afgelopen week heeft KWCARIB een grote Search & Rescue (SAR) oefening onder de naam "Vigilant Eyes" nabij de Dominicaanse Republiek uitgevoerd.

Man vermist op zee nabij Aruba

Sinds woensdagmorgen wordt nabij Aruba een man op zee vermist. De Kustwacht Caribisch Gebied voert een omvangrijke zoekactie uit in samenwerking met het Korps Politie Aruba en de Venezolaanse Kustwacht. 

Kustwacht boot wordt gedoopt op St. Maarten

Gedurende een receptie op het Kustwachtsteunpunt te Simpson Bay, doopte parlamentarier Gracita Arrindell de "White Arrow", het nieuwste aanwinst van de Kustwacht 

Kustwacht onderschept drugs en illegalen obij Aruba

De Kustwacht Caribisch Gebied, in nauwe samenwerking met het Korps Politie Aruba (KPA) hebben in de nacht van dinsdag op woendag 15 mei, een grote hoeveelheid drugs onderschept op een 'go fast' nabioj Aruba. Vier illegale immigranten zijn tevens aangehouden. 

Kustwacht boot wordt gedoopt op St. Maarten

Gedurende een receptie op het Kustwachtsteunpunt te Simpson Bay, doopte parlamentarier Gracita Arrindell de "White Arrow", het nieuwste aanwinst van de Kustwacht 

De Minister van Defensie Hans Hillen heeft afgelopen week een werkbezoek gebracht aan Defensie en Kustwacht in het Caribisch gebied. Op de Benedenwindse Eilanden, Aruba, Bonaire en Curaçao liet hij zich uitgebreid bijpraten over de Koninklijke Marine, de Koninklijke Marechaussee en Kustwacht in de regio. Hillen werd tijdens zijn bezoek begeleid door de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, brigade-generaal der mariniers Dick Swijgman.

Kustwacht onderschept 42 kilo cocaïne

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag, in samenwerking met het Korps Politie Curaçao een vaartuig onderschept met 42 kilo cocaïne aan boord. 

Drie Kustwachtmedewerkers hebben vandaag op Steunpunt Hato hun ‘wings’ gekregen en hierbij gebrevetteerd als bemanningslid van het maritiem patrouillevliegtuig, de Dash-8.

Kustwacht houdt  illegalen aan nabij Aruba

De Kustwacht Caribisch Gebied, heeft in de nacht van zaterdag op zondag 3 februari, 16 illegalen aangehouden op een yola nabij Aruba. 

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft op 25 april in samenwerking met de Douane van St. Maarten, een vuurwapen onderschept op een zeilvaartuig. Het wapen is in beslag genomen.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft vandaag, woensdag 10 oktober, een vaartuig van het type Yola onderschept met drie opvarenden in verband met de betrokkenheid bij een vermoedelijke drugsaanlanding.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft gisterochtend, 11 april een vuurwapen onderschept op een zeilvaartuig. Het wapen is in beslag genomen.

Laatste vlucht AS 355 helikopter.

De AS-355 helikopter voerde op 12 oktober zijn laatste vlucht uit voor de Kustwacht Caribisch Gebied.

In de week van 2 t/m 6 april heeft de Kustwacht Vakopleiding een onderdeel van haar opleiding op Bonaire gedraaid.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een vaartuig aangehouden met zes illegale immigranten aan boord. Vermoedelijk zijn ze ook betrokken bij een drugstransport.

Het Reddings -en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied ontving maandag ochtend een melding van een vaartuig dat aan het zinken was ten noorden van St. Eustatius.

De Kustwacht Caribisch Gebied zal gedurende de activiteiten van Bonaire Regatta 2012 scherpe controles houden en zorgen voor het handhaven van de vigerende verordeningen en vergunningen.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft vandaag 91 kilo verdovende middelen onderschept op een vissersboot nabij Klein Curaçao. Er zaten drie personen aan boord.

Hr. Ms. van Amstel is haar term als stationsschip Caribisch gebied begonnen met een periode van opereren onder kustwachtvlag bij de Bovenwindse eilanden. Dit houdt in dat er actief gepatrouilleerd is door Van Amstel en haar rhib’s in het gebied tussen de eilanden Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius. Hierbij werd intensief samenwerkt met het steunpunt Sint Maarten dat een Kustwachtboardingteam leverde. Dit is van essentieel belang aangezien het lokale boardingteam veel ervaring en kennis van het gebied heeft.

De Kustwacht Caribisch gebied heeft vanochtend twee bemanningsleden van een verongelukt tweemotorig vliegtuig gered. Het toestel, een Beechcraft met aan boord de piloot en co-piloot, raakte op ongeveer twintig mijl ten noordoosten van Aruba in de problemen en moest een noodlanding maken in zee.

Churandy Martina, de top atleet van Curaçao, gaf vandaag zijn naam aan één van de nieuwe boten van de Kustwacht. Tijdens een korte ceremonie zijn twee boten ook ingezegend door pastoor Curtis.

The Dutch Caribbean Coast Guard received a notification on Tuesday morning that a motor vessel was on fire approximately one mile from the Point Blanche harbor.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft tijdens een patrouille nabij St. Kitts en Nevis, 135 kilo cocaïne onderschept. De verdovende middelen zijn vermoedelijk afkomstig van het zeiljacht de “Sinestra Prove”.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft in de nacht van zondag een grote partij drugs onderschept op een motorvaartuig. Er zaten drie personen aan boord.

Met veel enthousiasme en trots neemt het personeel van Kustwacht Caribisch Gebied in het vijf nieuwe boten in ontvangst. De boten zijn aangeschaft om te voorzien in een behoefte die al lang bestaat als onderdeel van het Lange Termijn Plan van de Kustwacht dat is gericht op de verbetering van de Kustwacht. Deze behoefte bestaat uit het kunnen opereren in beschutte (binnen)wateren waar de waterdiepte beperkt is, zoals de ondiepere baaien.

De afgelopen periode heeft Hr. Ms. Amsterdam voor de Kustwacht Caribisch gebied bij de Bovenwindse Eilanden gepatrouilleerd. De patrouilles vonden plaats in de wateren rond Sint Maarten, Sint Eustatius, Saba, Anguilla en St. Kitts. Hierbij lag de nadruk op controle van het scheepvaartverkeer richting Sint Maarten.

De Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied (Kustwacht Caribisch Gebied), heeft op maandag 27 augustus tijdens een patrouille een persoon aangehouden in Simpson Bay Lagoon, St. Maarten. Hij zat aan boord van een motorvaartuig de “Boomer” en zijn verblijf -en werkvergunningen waren niet in orde.

The maritime patrol aircraft Dash 8 of the Dutch Caribbean Coast Guard played a vital role in two rescues at sea last weekend.

Het Reddings en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied ontving op zaterdagochtend een MAYDAY call op VHF kanaal 16 van de Zeelandia minicruises. Het vaartuig had motorpech een dreef stuurloos in de omgeving van Boca St. Michiel en dreigde mogelijk op de rotsen te lopen

Het stationsschip in het Caribisch gebied, Hr.Ms. Amsterdam heeft een op drift geraakt schip en haar zeskoppige bemanning uit een benarde situatie gered. Het schip dobberde als gevolg van motorproblemen zeven dagen stuurloos rond in de Caribische Zee.

De Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied (Kustwacht Caribisch Gebied), heeft op dinsdag 17 juli, 10 illegale immigranten aangehouden nabij St. Maarten. Zij zaten aan boord van een vissersvaartuig “Lady Gina”.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft gisterochtend na een controle op een vissersboot één illegaal aangehouden.

De Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied (Kustwacht Caribisch Gebied), heeft op zaterdag 14 juli, in nauwe samenwerking met de Unit Georganiseerde Criminaliteit (UGC), de Douane Recherche en de Douane sectie haven, tijdens een routine controle, verdovende middelen aangetroffen, op een Venezolaanse bark met de naam “DON JUAN” in de haven van Barcadera, Aruba.

The Dutch Caribbean Coast Guard conducted a thorough inspection on a vessel yesterday in close cooperation with the Shipping Directorate, after detecting that it was excessively loaded.

Op vrijdagmiddag 6 juli heeft de Venezolaanse admiraal Arrieta Suarez samen met de commandant van het fregat ‘Almirante Luis Brion’, de kapitein-ter-zee Vargas Escalona en de Venezolaans consul-generaal te Curaçao, mw. Alvarado Rossel een bezoek gebracht aan Marinebasis Parera. De admiraal werd verwelkomd door de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, tevens directeur Kustwacht Caribisch gebied, brigade-generaal Swijgman. Na een ceremoniële ontvangst, waarbij admiraal Suarez de gewapende wacht inspecteerde, praatten de beide vlagofficieren uitgebreid over de stand van zaken in de Zuid-Caribische regio.

De Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied (Kustwacht Caribisch Gebied), heeft in de nacht van zondag op maandag 27 februari 11 illegalen aangehouden op een yola nabij Aruba.

De Hr. Ms. Tromp, het stationsschip van de Koninklijke Marine dat momenteel operaties uitvoert voor de Kustwacht in het Caribisch Gebied, heeft gisteren geassisteerd bij een zoekactie naar een vermiste visser op Klein Curaçao.

Op zaterdagmiddag 04 februari heeft de bemanning van de Kustwachtcutter Panter vier Amerikanen van Klein Bonaire gehaald en terug gebracht naar Bonaire. De vier hadden kayaks gehuurd om langs te kust te varen, maar werden door de sterke wind naar open zee geblazen.

Na 10 maanden van keihard werken hebben 13 deelnemers van de Kustwacht Vakopleiding (KVO) het eerste gedeelte van hun opleiding afgerond. Zij werden beëdigd door Advocaat Generaal mr. A.C. van der Schans. Plaatvervangend directeur Kustwacht, Drs. Hans Schreuder reikte, de certificaten uit. “Jullie hebben een mooie toekomst binnen de Kustwacht met voldoende carrière mogelijkheden, zowel op de varende en vliegende eenheden als binnen de staf. Maar je moet die toekomst wel zelf in de hand nemen”, aldus Schreuder.

De nieuwe Kustwachters van de Kustwacht Vakopleiding (KVO) van het Kustwacht Caribisch Gebied, hebben op zaterdag 21 januari twee stranden schoongemaakt op Aruba.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft afgelopen week einde scherpe controles gehouden op zee, in het Spaanse Water en diverse baaien op Curaçao. Deze controles zijn vooral gericht zijn op de benodigde scheepsdocumenten, veiligheidsmiddelen aan boord van de vaartuigen en de openbare orde en veiligheid op het water. Ook de sea-doo’s zijn nadrukkelijk gecontroleerd.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft vanochtend, 20 januari op St. Maarten, 40 kilo marihuana onderschept op een motorvaartuig.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft in samenwerking met de Divisie Georganiseerde Criminaliteit van het Korps Politie Curaçao, op zaterdagochtend 162 kilo cocaïne onderschept. De verdovende middelen zaten verstopt in drie Sea-doo’s. Drie personen zijn hierbij aangehouden.

De Kustwacht heeft afgelopen zondag 8 januari in samenwerking met de vrijwilligers reddings organisatie, CITRO, de Brandweer, Ambulance Dienst, Politie, Santa Barbara Security en Douane, scherp gecontroleerd op de veiligheid tijdens de festiviteiten van Fuikdag.

In een korte ceremonie droeg vandaag, vrijdag 22 juni, Luitenant ter Zee der 1ste klasse André Roskam het commando over van Steunpunt Hato aan Luitenant ter Zee 1ste klasse Jean Pierre Vermeulen. “Bijna drie jaar geleden stond ik hier voor u toen ik de verantwoordelijkheid als hoofd steunpunt op me nam. Het is moeilijk te geloven dat drie jaren voorbij zijn en het lijkt gisteren te zijn gebeurd”, aldus Roskam.

De Kustwacht Caribisch Gebied in samenwerking met de Politie en Douane van St. Maarten hebben zaterdagochtend, 7 januari een vuurwapen onderschept op een zeilvaartuig. Eén persoon is hierbij gearresteerd.

De kustwachtcutter Poema heeft een nieuwe aanvoerder. Op vrijdag 15 juni te Sint Maarten droeg vertrekkend commandant LTZ2OC Alexander Arriëns Dwarshuis het commando over aan LTZ2OC Aart Henk Goossens.

De Kustwacht zal in samenwerking met de vrijwilligers reddings organisatie, CITRO, de Brandweer, Ambulance Dienst, Politie, Santa Barbara Security en Douane, scherp controleren op de veiligheid tijdens de festiviteiten van Fuikdag aanstaande zondag.

Het Openbaar Ministerie informeert hierbij dat op zondag 20 mei jl. gedurende een routine controle van de Kustwacht op de Colombiaanse boot ‘Fabian Andres’, die in de haven van Barcadera lag, zodanige verdenking was gerezen van een strafbaar feit, dat de inbeslagname van het vaartuig werd gelast voor nader onderzoek.

De Kustwacht Caribisch gebied en Douane Aruba hebben in de avond van 4 januari tijdens een routine controle een drietal lokale vaartuigen opgebracht welke mogelijk brandstof smokkelde uit Venezuela.