• fleet

    De kustwacht heeft een vloot waar zij trots op is. Zij beschikt over verschillende soorten eenheden om haar taken op en boven zee uit te voeren.

    Read more ...

De Kustwacht Caribisch Gebied krijgt eind 2012 de beschikking over 2 nieuwe helikopters. Het gaat om de AgustaWestland AW139, waarvoor het contract vrijdag 14 oktober met de firma FB Heliservices is ondertekend.

De Kustwacht Caribisch Gebied krijgt eind 2012 de beschikking over 2 nieuwe helikopters. Het gaat om de AgustaWestland AW139, waarvoor het contract vrijdag 14 oktober met de firma FB Heliservices is ondertekend. De AW139 helikopters zijn onder meer voorzien van geavanceerde communicatiemiddelen, radar en een infrarood camerasysteem, waardoor vluchten onder alle omstandigheden zijn uit te voeren. De inzet zal voornamelijk bestaan uit Search And Rescue en de bestrijding van drugshandel, mensensmokkel en milieudelicten. Operationeel Het komend jaar staat in het teken van de technische modificatie van de helikopters, opleiding en training van bemanningsleden en de voorbereiding voor het vliegen vanaf kustwachtsteunpunt Hato op Curaçao. Vanaf oktober 2012 zijn de AW139’s, die de AS355 helikopters gaan vervangen, operationeel inzetbaar. Contractondertekening De Engelse firma FB Heliservices levert en onderhoudt de helikopters. Souschef Verwerving van de DMO, Ad van de Geijn en Managing Director van FB Heliservices Peter Richardson hebben 14 oktober het contract voor de helikoptercapaciteit ondertekend. Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) De KWCARIB is een samenwerkingsverband tussen het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied (Aruba, Curaçao en Sint Maarten) en Nederland. Het ministerie van Defensie beheert de KWCARIB, de directeur is tevens Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied.