• fleet

    De kustwacht heeft een vloot waar zij trots op is. Zij beschikt over verschillende soorten eenheden om haar taken op en boven zee uit te voeren.

    Read more ...

De Kustwacht Caribisch gebied heeft opgetreden in een uit de hand gelopen ruzie tussen een visser en een medewerker van een toeristenboot.

De Kustwacht Caribisch gebied heeft opgetreden in een uit de hand gelopen ruzie tussen een visser en een  medewerker van een toeristenboot.
 
Het Redding en Coördinatiecentrum (RCC) van de Kustwacht kreeg woensdagochtend een melding van een ruzie en bedreiging tussen twee vaartuigen bij Klein Curaçao. De Kustwacht stuurde hierop direct de AS355 helikopter en een Superrhib richting het incident. De Kustwacht helikopter kon een eerste beeldopname van de situatie maken vanuit de lucht. Het bleek om een lokale vissersboot en een toeristenvaartuig te gaan. De bemanning van de Superrhib was snel ter plaatse en wist door correct optreden te voorkomen dat de situatie uit de hand liep. De opvarende van de vissersboot, die een opvarende van de andere boot bedreigd had met een wapen, is gearresteerd en vervolgens op Curaçao overgedragen aan de politie.