• fleet

    De kustwacht heeft een vloot waar zij trots op is. Zij beschikt over verschillende soorten eenheden om haar taken op en boven zee uit te voeren.

    Read more ...

Met een sprong van een parachutist en een tandemsprong werd de open dag van Marinierskazerne Savaneta gisteren spectaculair geopend. Vijftienduizend mensen bezochten de kazerne die gisteren voor iedereen haar poorten opende.

Met een sprong van een parachutist en een tandemsprong werd de open dag van Marinierskazerne Savaneta gisteren spectaculair geopend. Vijftienduizend mensen bezochten de kazerne die gisteren voor iedereen haar poorten opende.

 

Luitenant-kolonel der mariniers Edwin Hofma, de commandant van de marinierskazerne Savaneta, kijkt terug op een succesvolle dag. Het programma was veelzijdig en aansprekend. Veel aandacht ging uit naar de rondvaarten in de boston whalers, de kustwachtcutter en Hr.Ms. Pelikaan die opengesteld waren voor het publiek.  De Kustwacht Caribisch Gebied vierde tevens haar 15 jarig bestaan.

 

De demonstratie van de Special Forces van het Korps Mariniers maakte eveneens indruk. Militairen van de Arubaanse Militie, de Brandweer en Douane lieten zien wat ze in huis hadden. Het Dash-8 vliegtuig van de kustwacht vertoonde haar kunsten in de lucht. De marineband Vibe zorgde voor de muzikale omlijsting van de dag samen met de Arubaanse radiozender Cool FM.  

 

De marinierskazerne adopteerde net als elk jaar een goed doel. Voor de dagbesteding voor gehandicapten, Ambiente Nobo, werd na de eerste telling 30.000 Arubaanse guldens opgehaald met onder andere de opbrengsten van sponsoren en een inzameling onder de bezoekers.