• rescue

    Een noodsituatie melden aan de Kustwacht?

    Bel gratis het alarmnummer 913

    Marifoon op kanaal 16

    Read more ...

Het Reddings en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied kreeg op maandag een melding van een verlaten zeilboot.

Het Reddings en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied kreeg op maandag een melding van een verlaten zeilboot.
Op maandagavond kwam er een melding binnen bij het RCC van een zeilboot met een gebroken mast. De Dash-8, het patrouillevliegtuig van de Kustwacht werd ingeschakeld om de zaak te onderzoeken en vond het vaartuig op ongeveer 90 zeemijl ten noord oosten van Bonaire, wat het Search and Rescue gebied is van Venezuela. De zeilboot was onbemand. Bij nader onderzoek de volgende dag, bleek het te gaan om de “Sweety Pie’, een zeilboot geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk. De boot was losgeslagen van een boei tussen St. Vincent en Grenada en was op drift geraakt. De gegevens en positie van het vaartuig werden doorgegeven aan de Kustwacht van Venezuela die de zaak zou overnemen. De Dash-8 bleef hangen boven de positie om te wachten op een eenheid van de Venezolaanse Kustwacht, de ‘PC Guayqueri 21’. Deze nam de ‘Sweety Pie’ op sleeptouw mee naar Venezuela.
De Kustwacht blijft continu alert en 24/7 beschikbaar voor al uw maritieme dienstverlening. Bel 913 het alarmnummer.. Dit nummer is gratis.