• fleet

    De kustwacht heeft een vloot waar zij trots op is. Zij beschikt over verschillende soorten eenheden om haar taken op en boven zee uit te voeren.

    Read more ...

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft afgelopen weekend drie keer in actie moeten komen tijdens patrouilles op Aruba, Curaçao en St. Maarten.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft afgelopen weekend drie keer in actie moeten komen tijdens patrouilles op Aruba, Curaçao en St. Maarten.
 
Op zondag 17 april omstreeks 08.45 uur kwam op Aruba een melding binnen van een vaartuig, de ‘Stardeck’ die in nood was ten zuiden van Aruba. Een eenheid van de kustwacht, een Super-RHIB, voer meteen die richting uit om assistentie te verlenen. Daar aangekomen werd het vaartuig aangetroffen met motorproblemen en werd deze op sleeptouw genomen. Rond 10.35 uur werd de ‘Stardeck’ veilig afgemeerd aan de kustwachtsteiger te Savaneta.
 
Een tweede melding kwam binnen rond 14.30 uur op Curaçao van het vaartuig de ‘Strea’, met motorproblemen ten hoogte van het Annabaai en stuurloos ronddreef. CITRO, de vrijwilligers reddingsorganisatie werd ingelicht die met een eenheid assistentie ging verlenen. Omstreeks15.30 uur waren zij ter plekke en werd de ‘Strea’ veilig naar Baai Macola gesleept.
 
Tijdens een patrouille op zondag in Mullet Bay te St. Maarten, nam de kustwacht een verdacht vaartuig, de ‘Sillinger’ waar. Bij nader onderzoek van het vaartuig werd een tas gevonden met marihuana en hasjies. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. De opvarende is aangehouden en overgedragen aan de immigratie autoriteiten omdat hij geen geldig verblijfspapieren kon tonen.