• rescue

    Een noodsituatie melden aan de Kustwacht?

    Bel gratis het alarmnummer 913

    Marifoon op kanaal 16

    Read more ...

Archief 2011

Op woensdagmorgen 28 december heeft de bemanning van de kustwachtcutter Panter nabij Manchebo Beach, Aruba, een toerist uit het water gehaald. De man was samen met zijn vrouw gaan zeilen, maar kwam door de sterke wind in de problemen.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft tijdens een patrouille op St. Maarten 49 kilo cocaïne onderschept op een vaartuig in Great Bay. Twee verdachten zijn hierbij aangehouden.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft in samenwerking met de Douane en de Politie, 137 kilo verdovende middelen onderschept op een bootje. Eén persoon is hierbij aangehouden.

De Kustwacht voor het Caribisch gebied heeft in de ochtend van 7 december tijdens een patrouille in de wateren van Aruba een vissersboot aangehouden die illegaal met palambra’s (longline) aan het vissen was.

Een Superrhib van de Kustwacht Caribisch gebied heeft woensdag acht bemanningsleden van een boot met problemen in veiligheid gebracht.

Op dinsdag 22 november hebben de vliegende bemanningsleden van het Kustwachtsteunpunt Hato in samenwerking met de cutter Jaguar een “open zeedrill” uitgevoerd in een positie 2 mijl zuid van Bullenbaai. De bemanningsleden van de Kustwacht dienen in staat te zijn, met de hen ter beschikking gestelde redding- en overlevingsmiddelen, te overleven op zee.

De Kustwacht Caribisch Gebied in samenwerking met de Unit Georganiseerde Criminaliteit Aruba (UGC) en Douane Recherche Aruba, hebben op woensdag 24 augustus 2011 in de vroege ochtend uren gedurende hun reguliere patrouille in de territoriale wateren van Aruba, bij controle aan boord van een lokale vissersvaartuig, verdovende middelen, wapens en munitie onderschept.

Het stationsschip in het Caribisch Gebied, Hr. Ms. Van Amstel, heeft op woensdag 23 november haar tweede Kustwachtperiode succesvol afgesloten.

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft gisteren, 23 augustus tijdens een patrouille in het Spaanse Water op Curaçao, een vuurwapen aangetroffen op een zeiljacht.

Een gecombineerd duikteam van de Koninklijke Marine in het Caribisch gebied heeft op verzoek van het Openbaar Ministerie van Aruba de afgelopen twee dagen gezocht naar de vermiste Amerikaanse toeriste Robyn Gardner.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft tijdens een patrouille in Simpson Bay een persoon die illegaal op St. Maarten verbleef, aangehouden.

The Dutch Caribbean Coast Guard received a notification yesterday from a vessel with engine failure. There were four persons on board. The craft, the ‘Sandy’ was approximately 3,5 nautical miles west of St. Maarten.

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft, door inzet van het Reddings- en Coördinatie Centrum (RCC) en DASH-8 patrouillevliegtuig, in nauwe samenwerking met de Franse autoriteiten en een particulier vaartuig, 5 personen gered van een zinkend vaartuig nabij de Bovenwinden.

De Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied (Kustwacht Caribisch Gebied), heeft op zondag 20 november, in nauwe samenwerking met de Unit Georganiseerde Criminaliteit (UGC) en de Douane Recherche, verdovende middelen, illegalen en een vuurwapen onderschept op een naamloze Venezolaanse motorvaartuig in de territoriale wateren van Aruba. Vier personen van Venezolaanse nationaliteit, zijn hierbij aangehouden.

Het Reddings en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied kreeg op maandag een melding van een verlaten zeilboot.

Het Reddings en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied kreeg op vrijdag een melding van een vissersboot met motorproblemen die op drift was geraakt 19 mijl ten zuiden van Klein Curaçao.

Het Reddings en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied kreeg op maandag een melding van een drenkeling in het water nabij Marichi, Curaçao

De Kustwacht heeft afgelopen week intensief samengewerkt met de Marine van de Dominicaanse Republiek. Hierbij zijn, in het kader van de bilaterale oefening Vigilant Eyes, Search-and-Rescue oefeningen uitgevoerd en is er gezamenlijk geopereerd in het kader van drugsbestrijding. Namens Kustwacht namen kustwachtcutter Jaguar en een DASH8 patrouillevliegtuig deel.

Hr.Ms. Johan de Witt heeft haar havenbezoek aan Puerto Rico ingekort en stoomt op naar Curacao om zich voor te bereiden op het mogelijk bieden van hulp aan de bovenwindse eilanden. Naar verwachting passeert daar maandagnacht of dinsdag een gebied met zeer slecht weer op zo'n 20 tot 50 mijl ten zuiden van de eilanden. Dit gebied ontwikkelt zich volgens de meest recente voorspellingen tot een tropische storm en mogelijk tot orkaansterkte.

The Open Day from the Dutch Caribbean Coast Guard, substation St. Maarten that was held at the Cruise Terminal in Point Blanche on St. Maarten Day, was a big success.

De Hr. Ms. Johan de Witt, het stationsschip dat op dit moment kustwachttaken uitvoert in het Caribisch Gebied, heeft in nauwe samenwerking met het personeel van kustwachtsteunpunt St. Maarten, Immigratie en Douane scherpe controles uitgevoerd bij de Bovenwindse eilanden.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft gisteren, 9 november tijdens een patrouille op Aruba, vier illegale immigranten en de twee bemanningsleden aangehouden op een klein vaartuig.

De Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, mevrouw Jacintha Constancia samen met een delegatie van beleidsmedewerkers van haar ministerie, heeft dinsdagochtend een zeer positief bezoek gebracht aan de Kustwacht Caribisch Gebied. De minister zat samen met de plaatsvervangend directeur van de Kustwacht, de heer Hans Schreuder, hoofd steunpunt Curaçao, Paul de Kloet en hoofd Rechtshandhaving en Beleid, Cynthia Devere samen om ideeën uit te wisselen om de goede samenwerking te bevorderen. Tijdens deze bijeenkomst is ook besloten om regelmatig bij elkaar te komen om verdere ontwikkelingen te bespreken. Tevens heeft de minister ook voorgesteld om de wijze van samenwerking formeel vastgelegd kan worden, bijvoorbeeld in een samenwerkingsconvenant.

Have you always wanted to see how a Coast Guard cutter or a Navy ship looks like on the inside? Always wanted to know how they operate and what they stand for? Then visit the Coast Guard Open Day on November 11 at the Cruise Terminal in Point Blanche.

De Ministers van Justitie van Aruba, minister Dowers samen met zijn adviseur, mevrouw Carmen Tromp, van St. Maarten, minister Duncan en minister Wilsoe van Curaçao samen met de Secretaris Generaal, mevrouw Lily Haseth, brachten op maandagochtend een constructief bezoek aan de Kustwacht Caribisch Gebied. Dit om zich te laten informeren over het functioneren, de taken en middelen van de Kustwacht. Plaatsvervangend directeur Hans Schreuder samen met Cynthia Devere, hoofd Rechtshandhaving en Beleid, Rudy Eleonora, hoofd Personeel en Scholing en Walter Hansen, hoofd Operaties waren hierbij ook aanwezig. Na een korte presentatie kregen de ministers een rondleiding in het Reddings en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht.

Het Reddings -en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied ontving dinsdag avond een melding van een kleine vaartuig met drie opvarenden dat ’s middags uit Curaçao was vertrokken naar Bonaire en omstreeks 21.00 uur nog niet was aangekomen. Volgens de melding hadden de opvarenden geen zwemvesten, radio en ook geen kompas aan boord.

De Kustwacht ontdekte op dinsdagavond tijdens een patrouille met de SuperRhib nabij Aruba een vissersboot die daar aan het vissen was.

Het stationsschip in het Caribische gebied, Hr.Ms. Van Amstel, heeft het eerste gedeelte van haar vaarperiode voor de Kustwacht in het Caribisch Gebied erop zitten. Een succesvolle periode gekenmerkt door een geslaagde combinatie van lokale expertise en marinepersoneel.

Het Reddings -en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied ontving vrijdag ochtend een melding van een vaartuig dat motorproblemen had nabij Aruba.

De Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied (Kustwacht Caribisch Gebied), heeft op woensdag 26 oktober, in nauwe samenwerking met de Unit Georganiseerde Criminaliteit (UGC) en de Douane Recherche, verdovende middelen onderschept op een motorvaartuig genaamd “GLENDELINE” in de territoriale wateren van Aruba.

....resulteert in onderschepping van verdovende middelen. De Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied (Kustwacht Caribisch Gebied), heeft op donderdag 5 mei 2011, in nauwe samenwerking met de Unit Georganiseerde Criminaliteit (UGC) van de Korpspolitie Aruba en de Douane Recherche van Aruba, bij controle aan boord, verdovende middelen onderschept op een Venezolaanse motorvaartuig genaamd “Samurai”. De bemanning van de “Samurai” werd hiervoor aangehouden. De verdachten en de verdovende middelen zijn overgedragen aan de UGC. De zaak is verder in onderzoek.

De Kustwacht Caribisch Gebied krijgt eind 2012 de beschikking over 2 nieuwe helikopters. Het gaat om de AgustaWestland AW139, waarvoor het contract vrijdag 14 oktober met de firma FB Heliservices is ondertekend.

Met een sprong van een parachutist en een tandemsprong werd de open dag van Marinierskazerne Savaneta gisteren spectaculair geopend. Vijftienduizend mensen bezochten de kazerne die gisteren voor iedereen haar poorten opende.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft vorig week einde in samenwerking met het Korps Politie St. Maarten gedurende intensieve controles, twee personen aangehouden.

Kustwacht Caribisch Gebied vierde op woensdag 13 april het 7500ste vlieguur van de AS 355 Twinstar helikopter en sloeg hiermee een behoorlijke mijlpaal. Het Hoofdsteunpunt Hato, Andre Roskam en plaatsvervangend directeur van Kustwacht Carib, Hans Schreuder, stonden uitgebreid stil bij deze prestatie.

Het Reddings -en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied ontving maandag middag een melding van een vaartuig dat motorproblemen had nabij Aruba.

Kustwacht Caribisch Gebied heeft afgelopen zondag 5 prijzen gewonnen op Bonaire met een vlieger in de vorm van een Super-RHIB, een eenheid van de Kustwacht.

De Kustwacht Caribisch gebied heeft opgetreden in een uit de hand gelopen ruzie tussen een visser en een medewerker van een toeristenboot.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft afgelopen weekend drie keer in actie moeten komen tijdens patrouilles op Aruba, Curaçao en St. Maarten.

De Kustwacht Caribisch gebied heeft tijdens een reguliere patrouille met een Superrhib maandagochtend een verdacht vaartuig gedetecteerd bij Aruba.

Het Kustwachtsteunpunt te Hato heeft op 24 maart een Open Dag voor het publiek. De ‘Hurricane Hunter’ van de National Hurricane Center (NHC) zal op die dag aanwezig zijn.

De Kustwacht Caribisch gebied heeft twee dagen intensief gezocht naar twee vermist geraakte vissers nabij Aruba. Dat deden de eenheden van de kustwacht samen met de SARFA, Maritieme Politie en Korps Politie Aruba.

De Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied (Kustwacht Caribisch Gebied) heeft op donderdagmiddag, 3 maart een boot in nood gespot ten westen van St. Kitts.

De Kustwacht heeft haar samenwerking met de Franse maritieme diensten verder bestendigd. Deze week was een delegatie van de Franse douane met hun douanevliegtuig op bezoek bij de Kustwacht te Curacao.

De Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied (Kustwacht Caribisch Gebied), heeft op woensdag 2 maart, in nauwe samenwerking met de Unit Georganiseerde Criminaliteit (UGC) en de Douane Recherche, verdovende middelen onderschept.

Opnieuw vervoert de Kustwacht Caribisch Gebied per cutter Panter, afgelopen zondag nog aanwezig bij de “Bonaire Maritime Days 2011”, een aantal gevangenen van Bonaire naar Curaçao.

Het Redings- en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied heeft afgelopen weekend driemaal een melding gekregen waar de Kustwacht assistentie moest verlenen in nauwe samenwerking met haar ketenpartners bij SAR.

De Kustwacht voor het Caribisch gebied heeft gisteren 26 september tijdens een patrouille in de wateren van Aruba een vissersboot aangehouden die illegaal aan het vissen was.

Het Reddings- en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied kreeg op vrijdag een melding van het cruise schip “Grandeur of the Seas” dat een bemanningslid van boord was gevallen. Het schip bevond zich op dat moment op 8 mijl ten noorden van Aruba.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft gisteren 20 september, een olievlek gedetecteerd nabij Aruba

De Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied vierde vandaag 1 februari op bescheiden wijze haar 15-jarig bestaan. Op de Kustwachtsteunpunten op Curaçao, Aruba en St. Maarten, kwamen alle kustwachters bij elkaar om tijdens een oecumenische kerkdienst, dank te geven voor dit heuglijk feit.

Afgelopen week heeft de Kustwacht Caribisch Gebied verschillende keren meldingen ontvangen van speervissers op Curaçao.

De Kustwacht voor het Caribisch Gebied heeft afgelopen zondag een melding gekregen van een catamaran met een gebroken mast nabij Klein Bonaire. De opvarenden hadden hulp geweigerd en waren de mondi ingevlucht.