• the-organization

    HET BELEID

    Het algemeen beleid wordt door maar liefst zeventien ministeries bepaald.

    Read more ...

Archief 2010

In het Landsbesluit houdende algemene maatregelen (2010, no. 94) van 30 september 2010 wordt de Saba Bank aangewezen tot beschermd gebied.

De Kustwacht voor het Caribisch gebied heeft afgelopen weekend tijdens patrouilles in de wateren van Aruba twee vissersboten aangehouden die illegaal aan het vissen waren.

De 43ste Regatta van Bonaire is goed verlopen zonder bijzondere incidenten. De Kustwacht is tijdens de Regatta week aanwezig geweest met een cutter en een SuperRhib om samen met de Politie, STINAPA, de Douane en de Koninklijke Marechaussee te zorgen voor de veiligheid van de scheepvaart en de gasten die gebruik maakten van de stranden op Bonaire.

Het komt de laatste tijd regelmatig voor dat er met kieuw- en trammelnetten gevist wordt binnen de 60 meter dieptelijn rondom het eiland en in de binnenwateren van het eilandgebied Curaçao. Kieuwnetten zijn netten waar de vissen met de kieuwdeksels in blijven steken, en trammelnetten zijn kieuwnetten met dubbele of meerdere panelen.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba in samenwerking met de Politie hebben gisteren, 2 oktober in Oyster Pond bij St. Maarten, twee personen aangehouden in verband met een vermoedelijke aanlanding van illegale immigranten.

De Kustwacht ontdekte op zaterdagochtend tijdens een patrouille met de SuperRhib nabij Aruba een boot zonder registratie nummer, de ‘Tio Pedro’ die daar aan het vissen was.

De Koninklijke Marine heeft in samenwerking met de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba weer een succes geboekt in het Caraïbisch Gebied. Hr.Ms. Van Speijk onderschepte eind mei een groot drugstransport van 1.483 kg cocaïne.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft met behulp van de Douane gisteravond 27,5 kilogram cocaïne onderschept. De drugsonderschepping gebeurde door een Superrhib en vond plaats op twee mijl uit de kust van Curaçao.

Het stationsschip van de Koninklijke Marine, Hr.Ms. Van Amstel, heeft gisteren assistentie verleend aan een schip in nood.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba zal gedurende de activiteiten van Bonaire Regatta 2010 scherpe controles houden en zorgen voor het handhaven van de vigerende verordeningen en vergunningen.

De Kustwachtcutter Jaguar heeft in een gezamenlijke actie met de Koninklijke Marine gisteren een wrak nabij Bonaire geruimd. Dat gebeurde door een gecontroleerde ontploffing.

Door een geslaagde reddingsactie van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba en de Koninklijke Marine is gisteren een drenkeling uit de Backbaai bij Sint Maarten gered.

Bij een hulpactie ten noorden van Aruba heeft de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba 10 kg marihuana aangetroffen en vier verdachten aangehouden.

De laatste brand in de opslagtank op Bonaire is inmiddels geblust. Tot 18.00 uur gistermiddag werkten twee ploegen van de technische dienst van het marineschip Hr.Ms. Zuiderkruis aan het brandblussysteem van de Bonaire Petroleum Corperation. De AS355 Kustwachthelikopter heeft vandaag foto's genomen van de locatie om zo goede 'situational awarness' te verkrijgen voor de lokale autoriteiten.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft gedurende afgelopen weekend, scherpe controles gehouden.

Terwijl het laatste saluutschot over Willemstad weergalmt, passeert het nieuwe stationsschip Hr.Ms. Zuiderkruis de havenhoofden van Willemstad. Majestueus glijdt het bijna 170 meter lange schip de Annabaai binnen, om vervolgens aan de Motetwerf af te meren. Voor de 182 bemanningsleden van de bevoorrader ging hiermee de ‘West-term’ van start.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft op vrijdagmiddag, een vaartuig, El Nazareth aangehouden dat zonder vergunning in de wateren van Aruba aan het vissen was. De officier van Justitie van Aruba heeft een boete opgelegd van 1.750 Arubaanse guldens.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft in tijdens een patrouille op St. Maarten 11 kilo marihuana onderschept op een bootje. De kapitein is aangehouden.

Het Korps Politie Aruba (KPA) samen met de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba hebben vrijdag verdovende middelen onderschept aan boord van het vaartuig de ‘Mar Caribe’ op Aruba. Drie personen zijn aangehouden.

De kustwachtcutter Jaguar heeft gisterochtend twee verdachten van Curaçao naar Bonaire vervoerd. Dit in nauwe samenwerking met het Arrestatie Team van Curaçao. De verdachten gistermiddag verhoord op Bonaire en zijn met de Jaguar gisteravond teruggekeerd Curaçao. De Kustwacht levert op verzoek regelmatig ondersteuning aan de ketenpartners in de justitiële keten, waarvan dit een voorbeeld is.

Het Redings- en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft afgelopen week end drie maal meldingen gekregen waar de Kustwacht assistentie moest verlenen.

De Kustwacht ontdekte op dinsdagavond tijdens een patrouille met de SuperRhib nabij Aruba een vissersboot die daar aan het vissen was.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft op donderdag ochtend een verdacht contact gedetecteerd 4 mijl ten zuiden van het Annabaai. Bij nader onderzoek is er een bootje type yola met 2 opvarenden vermoedelijk met Venezolaanse nationaliteit aangetroffen. De mannen zijn aangehouden wegens het ontbreken van geldige papieren.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen & Aruba heeft afgelopen zondag 8 augustus op St. Maarten, een speervisser aangehouden.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft op woensdagmiddag tijdens een patrouille nabij de territoriale water grens van Aruba, 9 illegale fuiken (kanasters) aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en een procesverbaal van bevinding is opgemaakt.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba in samenwerking met het Korps Politie Aruba hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 4 augustus, ongeveer 70 kilo cocaïne onderschept op een go-fast. Zes personen zijn hierbij aangehouden.

Het Reddings- en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba kreeg op vrijdag 16 april een melding dat een drenkeling was opgepikt van een reddingsvlot. De vrouw zou 13 dagen op het vlot hebben gedreven.

Het Kustwacht Steunpunt Aruba heeft gisteren, met inzet van de Superrhib, een vissersboot in veiligheid gebracht.

Het Reddings- en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen & Aruba heeft op zaterdag 10 april rond 08.30 uur een melding binnen gekregen dat er een bootje aan het zinken was ten zuiden van Avila Beach Hotel.

Een ongelukkige val van een visser van de rotsen ten oosten van het vliegveld Hato, leidde afgelopen zaterdag tot een snelle reddingsactie, waarbij door diverse lokale instanties goed werd samengewerkt.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba voerde gisteren een grootscheepse Search and Rescue uit. Een privévliegtuig met drie personen met de Nederlandse nationaliteit aan boord die vanuit Curaçao naar St. Maarten vloog, kreeg problemen met een van de motoren en stortte uiteindelijk in zee. De drie mannen wisten uit het toestel te komen en zijn nadat ze gedecteerd werden door de Dash-8, van de Kustwacht, opgehaald door de cutter Panter.

Het Kustwacht Steunpunt op Sint Maarten heeft sinds gisteren een nieuwe leider. Dhr. Edson Kirindongo werd in aanwezigheid van onder meer de gezaghebber van Saba en Sint Maarten en de Directeur Kustwacht voor de Nederlandse Antillen, brigadegeneraal der mariniers Dick Swijgman, aangesteld als het nieuwe hoofd van het steunpunt.

De Kustwacht ontdekte op vrijdagochtend tijdens een patrouille met de SuperRhib nabij St. Eustatius een vissersboot die daar aan het vissen was.

Het Reddings- en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba is afgelopen weekend ingezet bij vier reddingsacties.

De Kustwachtcutter Poema ontdekte op vrijdagochtend tijdens een patrouille op de Sababank een vissersboot die daar aan het vissen was.

De kustwachtcutter Poema heeft sinds gisteren een nieuwe commandant Gisteren droeg luitenant-ter-zee der tweede klasse Wichert de Jong het commando over de Poema aan luitenant-ter-zee der tweede klasse Alexander Arriëns Dwarshuis.

Het Reddings- en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba kreeg op vrijdagmiddag een melding van een zeiljacht met motor problemen.

Het Redings- en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft afgelopen week end drie maal meldingen gekregen waar de Kustwacht assistentie moest verlenen.

Het Reddings- en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba kreeg op zaterdagochtend een melding van een bootje met motor problemen op St. Maarten.

Tijdens een indrukwekkende militaire ceremonie op Marinebasis Parera te Curaçao, gaf commandeur Peter Lenselink vandaag het commando over de Zeemacht in het Caraïbisch Gebied (CZMCARIB), de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba en Task Group 4.4 over aan brigade-generaal der mariniers Dick Swijgman.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba kreeg gisteren een melding van een barkje met motor problemen en die op drift is geraakt nabij Klein Curaçao.

Deze week oefende de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba samen met de Venezolaanse Kustwacht tijdens de oefening ‘Open Eyes 2010’. De oefening vond plaats deels nabij Venezuela en deels nabij Aruba.

Een SuperRhib van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft op maandag 25 januari een bootje met motorpech naar Aruba gesleept.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba oefent vanaf dinsdag 15 juni gedurende drie dagen samen met Venezuela in de kustwachtoefening ‘Open Eyes’.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft op zaterdag 23 januari een zwemmer geassisteerd bij Eagle Beach, Aruba.