• rescue

    Een noodsituatie melden aan de Kustwacht?

    Bel gratis het alarmnummer 913

    Marifoon op kanaal 16

    Read more ...

News

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft in samenwerking met het Korps Politie Aruba (KPA)  afgelopen vrijdag 16 juni 2016 tijdens een patrouille in de nachtelijke uren, verdachte bewegingen van een vaartuig op het water en personen op het strand van Rogers Beach, Aruba,  waargenomen.

Het marineschip Zr.Ms. Groningen heeft een onderschepping gedaan van 400 kg cocaïne. Dit gebeurde bij de Bovenwindse Eilanden St. Maarten, St. Eustatius en Saba. Het stationsschip in de West voert daar operaties uit voor de Kustwacht Caribisch Gebied.

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft op dinsdag 7 juni een grote controle uitgevoerd op Aruba.

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) ontving op maandag 13 juni omstreeks 10.00 uur een melding dat een Venezolaanse bark, de ‘Virginia’ motorproblemen had.

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) detecteerde dinsdag in de late avonduren gedurende een patrouille een verdacht vaartuig. Het voer met hoge snelheid richting di haven van Barcadera.

Het Reddings en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) ontving dinsdag 12 april een melding dat een aantal personen ter hoogte van Piskaderabaai aan het speervissen waren. Een Patrouille van de Kustwacht rukte gelijk uit en trof een groep mannen aan die met harpoenen/speergeweren bezig waren.

Afgelopen weken zijn er voor de kust van Aruba, Curacao en Bonaire intensieve scheepvaartcontroles uitgevoerd. Deze controles richtten zich voornamelijk op kleine handelsvaart vanaf het vaste land van Venezuela en kleinere scheepvaart tussen de eilanden.

In de vroege uren van zaterdagochtend 5 maart 2016 heeft de Kustwachtcutter Jaguar, op volle zee en buiten de territoriale wateren van Aruba, het vrachtschip Oceanic I geboard. Hierbij zijn de zeven (7) opvarenden aangehouden en is ongeveer 1200 kilo verdovende middelen, naar het zich laat aanzien cocaïne, in beslag genomen.

De Dash-8 maritiem patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied detecteerde gisteren 1 februari een barkje, de ‘JM’ met voortstuwingsproblemen.

Het Reddings- en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) ontving gistermiddag, 16 februari een melding van een barkje dat water maakte en dreigde te zinken ten zuiden van Aruba.

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) detecteerde vanochtend een verdachte vaartuig ten oosten van Aruba. In goed overleg, werd de Maritieme Politie ingezet om het vaartuig te onderzoeken. Ter plekke, troffen ze de 'Porfin A-278' aan met twee personen aan boord.

Gedurende een patrouille van de kustwacht helikopter, de AW139, werd het barkje de ‘Santa Maria’ gedetecteerd.

Het Reddings en Coordinatie Centrum van de Kustwacht ontving dinsdagavond melding van een vermiste visser bij Aruba. Hij zou om 17.00 uur terugkeren met zijn bootje de Arjoleine, maar om 20.30 uur toen hij nog niet was aangekomen, sloeg de familie alarm. De Kustwacht rukte gelijk uit met de cutter Panter en een Super-RHIB. Ook de Maritieme Politie was aanwezig maar helaas werd de visser niet gevonden. In de ochtenduren ging de zoektocht door, maar zonder resultaat. Wel waren persoonlijke spullen en wrakstukken van het bootje gevonden. In de middaguren werd het levenloze lichaam van de visser door duikers van de Maritieme Politie gevonden ten zuiden van de raffinaderij.

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) ontving woensdag middag omstreeks 14.00 uur een melding dat een gevangene was ontsnapt uit het Korrectie Instituut Aruba (KIA).

De traditionele Fuikdag op de eerste zondag van het jaar, verliep in een rustige en ontspannen sfeer. Zoals vorig jaar al was aangekondigd door het Ministerie van Justitie, zijn er strikte maatregelen genomen. Watertaxis zijn niet toegestaan en zo ook de verkoop van drank en etenswaren. De Kustwacht in goede samenwerking met de andere partners zoals Politie, Brandweer, Citro, Selikor en de beveiliging van Santa Barbara zorgden voor de nodige controles en dat alles veilig verliep.