• rescue

    Een noodsituatie melden aan de Kustwacht?

    Bel gratis het alarmnummer 913

    Marifoon op kanaal 16

    Read more ...

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft in samenwerking met het Korps Politie Aruba (KPA)  afgelopen vrijdag 16 juni 2016 tijdens een patrouille in de nachtelijke uren, verdachte bewegingen van een vaartuig op het water en personen op het strand van Rogers Beach, Aruba,  waargenomen.

Hierbij is er gelijk actie ondernomen. Na een zoektocht en een achtervolging in de omgeving van Rogers Beach, Aruba zijn drie (3) personen aangehouden, twee (2) met de Colombiaanse en één (1) met de Venezolaanse nationaliteit. Alle drie zijn aan de Politie overgedragen voor verdere afhandeling van de zaak.

Vrijdag gedurende de dag heeft  de Kustwacht met behulp van de AW 139 helikopter en de Politie verder in de omgeving gezocht. Hierbij werd nog één (1) persoon aangehouden zonder geldige documenten. Er was ook een zak aangetroffen met verdovende middelen die waren verstopt in een aantal kaarsen. Zowel de drugs als de persoon zijn door de Politie meegenomen. De verdovende middelen worden nog getest en gewogen. De Kustwacht heeft de zaak samen met het KPA verder in onderzoek.