• the-organization

    HET BELEID

    Het algemeen beleid wordt door maar liefst zeventien ministeries bepaald.

    Read more ...

Het marineschip Zr.Ms. Groningen heeft een onderschepping gedaan van 400 kg cocaïne. Dit gebeurde bij de Bovenwindse Eilanden St. Maarten, St. Eustatius en Saba. Het stationsschip in de West voert daar operaties uit voor de Kustwacht Caribisch Gebied.

Het was het patrouillevliegtuig van de Kustwacht, de Dash 8, dat een verdacht vaartuig waarnam waarvan de bemanning een lading overboord zette. Daarop werd de boordhelikopter van de Groningen, de NH90, gelanceerd om de exacte locatie van de lading vast te stellen. De FRISC, het snelle onderscheppingsvaartuig van de Groningen, is naar deze locatie gevaren om de lading aan boord te nemen. Het bleek om cocaïne te gaan, die goed  was verpakt en verzwaard, zodat deze moeilijk traceerbaar was in zee.

Zr.Ms. Groningen is vanmorgen ceremonieel binnen gelopen in de haven van St. Maarten. Daar is de contrabande is overgedragen aan de autoriteiten op St. Maarten. Het schip zal na de Kustwachtperiode deelnemen aan de jaarlijkse orkaannoodhulpoefening bij de Bovenwindse Eilanden. Daarna vertrekt ze naar Curacao, waar ze volgende week ceremonieel zal binnenlopen.