• fleet

    De kustwacht heeft een vloot waar zij trots op is. Zij beschikt over verschillende soorten eenheden om haar taken op en boven zee uit te voeren.

    Read more ...

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft op dinsdag 7 juni een grote controle uitgevoerd op Aruba.

Deze controles waren uitgevoerd in samenwerking met DIMAS, Immigratie Dienst, Maritieme Politie, Strand Politie, Departement van Arbeid en Warda Nos Costa en waren gericht op watersport bedrijven.

De actie was een gezamenlijke gecoördineerde actie zowel op zee als op het land. Gedurende deze actie werden vierendertig (34) vaartuigen gecontroleerd en tweeëntwintig (22) watersportbedrijven. Dit resulteerde in vier (4) personen die werden aangehouden omdat de verblijfspapieren niet in orde waren nl: één (1) met Amerikaanse, één (1) met Venezolaanse, één (1) met Duitse en één (1) met Colombiaanse nationaliteit.

Alle vier personen zijn overgedragen aan Warda Nos Costa voor verdere afhandeling. Vier vaartuigen kregen ook een proces verbaal vanwege het ontbreken van scheepsdocumenten en/of veiligheidsmiddelen. Het is de bedoeling dat deze controles met meer regelmaat gaan gebeuren.