• fleet

    De kustwacht heeft een vloot waar zij trots op is. Zij beschikt over verschillende soorten eenheden om haar taken op en boven zee uit te voeren.

    Read more ...

Gedurende een patrouille van de kustwacht helikopter, de AW139, werd het barkje de ‘Santa Maria’ gedetecteerd.

Het vaartuig maakte verdachte bewegingen en leek in problemen te zijn. Vandaar dat de cutter Panter ook gelijk op af was gestuurd. Bij nader onderzoek van zowel de kustwacht helikopter en de Panter werd de ‘Santa Maria’ gelinkt aan meer als 300 kilo cocaïne dat, bij het zien van de Kustwacht, overboord was gegooid. De acht (8) opvarenden met Venezolaanse, Colombiaanse en Domincaanse nationaliteit zijn aangehouden en overgedragen aan de Unit Georganiseerde Criminaliteit (UGC) in samenwerking met de Douane, Immigratie en Havenpolitie. Samen met de Kustwacht is de zaak verder in onderzoek bij de UGC.

Terwijl de Kustwacht bezig was met de zaak ‘Santa Maria’ kwam ook een melding binnen van een vaartuig, de ‘Ki Diaaa?’ met motorpech op ongeveer 5 mijl ten zuiden van Aruba. De assistentie van Maritieme Politie werd gevraagd en die konden het vaartuig met de acht (8) opvarenden veilig naar de kant slepen.

Rond 22.00 uur kwam ook een andere melding binnen van een lokale vaartuig ‘Dream Catcher’ met twee (2) opvarenden en met motor pech. Een super-RHIB vanuit kustwachtsteunpunt Aruba rukte uit om te assisteren.

De Kuststation van APA (Aruba Ports Authorities) speelde, dankzij een goede communicatie en coördinatie, ook een zeer belangrijke rol in bovengenoemde Search and Rescue zaken.