DASH-8 MARITIEM PAUTROUILLEVLIEGTUIGEN
    Sinds 2007 beschikt de KWCARIB over twee Maritieme Patrouille Aircraft van het type Dash-8 (MPA-D8). Deze vliegtuigen zijn gebouwd naar de specifieke wensen voor KWCARIB, gebaseerd op de kustwachttaken zoals o.a. opsporing, redding, milieu en visserijcontrole. Deze beide Dash-8 vliegtuigen beschikken over moderne middelen om zowel overdag als ook 's nachts optimaal resultaat te verkrijgen in de uitvoering van haar taken. Deze middelen zijn o.a. speciaal ontworpen hatch'es voor het droppen van reddingvlotten en drift/markeerboeien, een hoog vermogen zoeklicht op de neus van het vliegtuig met als doel te zien en gezien te worden in zoeksituaties, een goede radar, goede communicatieapparatuur en een interlink-softwaresysteem. Al deze middelen maken dat het vliegtuig uitermate geschikt is. Het vliegtuig speelt een coördinerende rol tussen de diverse eenheden en het Rescue and Coordination Center (RCC), waarbij het blijvend flexibel kan optreden.


    Naast deze kustwachttaken kunnen de beide MPA-D8 ingezet worden om voor, tijdens en na orkaanpassages mensen en middelen te verplaatsen naar die gebieden die hulp nodig hebben. Hiertoe worden de vliegtuigen omgebouwd naar transportconfiguraties.


    Kortom, KWCARIB mag trots zijn dat het de beschikking heeft over dergelijke goed uitgeruste vliegtuigen gestationeerd op Coast Guard Air Station HATO.

     

    KUSTWACHT SAMEN STERK